Elon Musk start-up xAI

Musk popřel, že by si jeho firma zajistila 500 milionů USD pro xAI

Miliardář Elon Musk označil za nepravdivou zprávu o tom, že jeho společnost xAI, která se zabývá umělou inteligenci (AI), získala od investorů 500 milionů USD (11,4 miliardy Kč) z plánované jedné miliardy. Zprávu zveřejnila agentura Bloomberg.

„Toto je fake news od Bloombergu,“ uvedl Musk v příspěvku na sociální síti X, dříve Twitter.

Firma xAI podle článku jedná o svém ohodnocení na 15 miliard až 20 miliard USD, i když podmínky se v nadcházejících týdnech mohou ještě změnit. Očekává se, že Musk a investoři dokončí podmínky v příštích několika týdnech a některé strany vyhodnocují, zda k akciím xAI, nebo v některých případech místo nich, mohou získat výkon počítače, tzv. computer power. Bloomberg se odvolává na zdroje obeznámené se situací.

Musk založil xAI loni v červenci v reakci na snahy velkých technologických společností v oblasti umělé inteligence, které kritizoval za přílišnou cenzuru a nedostatek odpovídajících bezpečnostních opatření. Loni v prosinci uvedl, že jeho firma neshání finanční prostředky. Bylo to den poté, co společnost podala u amerického regulátora trhu s cennými papíry žádost o získání až jedné miliardy USD prostřednictvím nabídky akcií.

AN
Zdroje a obrázky: Bloomberg, Síť X; remix Pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..