Honda e:Ny1 - Elektromobil japonské automobilky Honda

Honda přejmenuje svůj elektromobil e:Ny1

Japonská automobilka Honda přejmenuje svůj elektromobil e:Ny1. Ono někdy automobilky obtížně nalézají jména pro své modely. A čas od času se jim stane, že se na zádích toho kterého vozu objeví označení, které je nutné po nějaké době prostě změnit. Kupříkladu i vinou tlaku italské vlády jako se to velmi nedávno stalo Alfě Romeo. Ta musela změnit označení původně zamýšleného typu Milano na Junior, protože prý není myslitelné, aby se auto s názvem italského města vyrábělo v Polsku.

Nyní, jak informoval magazín Autocar, přistoupí k podobnému kroku japonská Honda. Dokonce v průběhu životního cyklu jejího v současné době jediného nabízeného elektromobilu. Je pravda, že e:Ny1 není úplně nejsnazší k zapamatování.

Honda e:Ny1 je v Číně vyráběný rodinný crossover s délkou karosérie 439 centimetrů. Díky baterii s kapacitou téměř 70 kWh ujede v cyklu WLTP na jedno nabití 412 kilometrů. Pohání ho elektromotor s výkonem 204 koní. Roztáčí výhradně přední kola. Z nuly na sto zrychlí během 7,6 sekundy a maximální rychlost má 160 kilometrů v hodině.

Podle zdrojů Autocaru zákazníci v Číně nejsou schopni komplikovaný název vyslovit. Proto bude označení zjednodušeno a stane se tak v rámci připravovaného faceliftu. Pravděpodobný nový název bude kratší: prostě Honda Y1.

AN
Zdroje a obrázky: Autocar


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..