Logo mobilního operátora T-Mobile

T-Mobile v prvním čtvrtletí zvýšil provozní zisk o 6,9 procenta

Mobilní operátor T-Mobile v prvním letošním čtvrtletí zvýšil provozní zisk meziročně o 6,9 % na 3,281 miliardy korun. Tržby poklesly o 1,1 % na 7,55 miliardy. Na růst zisku měly vliv příznivý vývoj na trhu, snížení inflace, optimalizace interních procesů a zefektivnění hospodaření firmy. T-Mobile to dnes oznámil v tiskové zprávě.

Počet zákazníků proti stejnému období loni stoupl o 0,8 % na 6,492 milionu, z toho ale počet předplacených karet o 6,6 % klesl na 1,81 milionu. Spotřeba mobilních dat se zvýšila o 33,2 % a počet provolaných minut stoupl o 1,4 %, objem odeslaných SMS o 6 % klesl. Počet diváků Magenta TV se zvýšil o 9,8 % na 269.000 připojených.

„Letošní rok pro nás bude řadou aktivit a událostí jiný – odstartovali jsme ho představením zcela nového rámce marketingové strategie, která staví na chvílích strávených ve společnosti těch nejbližších #MeziSvými. Dále jsme v prvním čtvrtletí přinesli revoluční nabídku roamingových balíčků za bezkonkurenční ceny a zahájili spolupráci s legendárním festivalem Colours of Ostrava,“ uvedl zastupující generální ředitel Vladan Peković.

Priorita 5G

Podle Pekoviče je pro firmu nadále prioritou pokrývání Česka optickým připojením k internetu a rozšiřování pokrytí 5G. V prvním čtvrtletí přesáhly investice do sítí jednu miliardu korun. Na konci března měl T-Mobile pokrytí obyvatel sítí 5G na úrovni 85 procent a do konce roku plánuje pokrýt přes 90 procent.

Na začátku roku operátor v pražském Magenta Experience Centru spustil hotspot s rychlostí až osm Gbit/s. Ten dokáže například nahrát na YouTube hodinové video ve Full HD rozlišení (1,4 GB) za jednu sekundu nebo zálohovat kompletní obsah počítače s dvou TB pevným diskem do cloudu za 33 minut a 20 sekund.

T-Mobile patří do nadnárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Od června se vedení firmy ujme nová generální ředitelka Melinda Szabó.

Finanční ukazatele za Q1/2024 (meziroční srovnání)
  • Celkový počet zákazníků meziročně mírně vzrostl o 0,8 %, na 6,492 milionu
  • Počet uživatelů předplacených karet klesl o 6,6 % na 1,811 milionu
  • Počet diváků MAGENTA TV se zvýšil o 9,8 % na 269 000
  • Spotřeba dat v mobilní síti stoupla o 33,2 %
  • Tržby meziročně – pokles o 1,1 % na 7,55 miliardy korun
  • EBITDA (AL), (zisk před úroky a zdaněním) meziroční nárůst o 6,9 % na 3,281 miliardy korun

O společnosti

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,5 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

T-Mobile je stabilním a silným partnerem malých i velkých firem, kterým nabízí nejmodernější datacentra a pokročilá řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti či cloudová a systémová řešení využívají nejen korporace a státní správa, ale také drobní živnostníci.

Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech.

AN
Zdroje a obrázky: T-Mobile


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..