MINDS - Sociální síť

MINDS – Získejte zpět kontrolu nad svými sociálními médii.

Jak jste si jistě všimli, v poslední době přinášíme celou řadu článků, které se týkají alternativních sociálních sítí či alternativních komunikačních prostředků. Tento článek bude také spadat do této skupiny, dnes vás lehce obeznámíme se sociální sítí MINDS. Tak uvolněte svou MYSL a pojďme na to.

MINDS – neutralní publikační platforma

„Náš přístup založený na výzkumu při zacházení s dezinformacemi a dalšími typy kontroverzního legálního obsahu spočívá v usnadnění občanské diskuse prostřednictvím svobodného projevu, což je jediný způsob, jak změnit něčí názor. Je vaší volbou, zda budete s někým diskutovat, pokračovat v prohlížení obsahu, nahlašovat nebo blokovat.“

MINDS je alt-tech sociální síť, podobně jako například další služby typu Parler, Gab či MeWe. Uživatelé mohou za používání MINDS vydělávat peníze či kryptoměnu a žetony mohou být pak použity například k posílení jejich příspěvků.

Vznik MINDS

Společnost Minds byla založena roku 2011, a to Billem Ottmanem a Johnem Ottmanem (později se přidali další v podstatě spoluzakladatelé). Vznikla jako alternativa k sociálním sítím, jako je kupříkladu Facebook, o nichž si zakladatelé myslí, že zneužili své uživatele prostřednictvím „špionáže, dolování dat, manipulace s algoritmy a bez sdílení příjmů“. Veřejnosti byla představena sociální síť v červnu roku 2015.

Perličky

V roce 2018 se k Minds připojilo více než 150 000 vietnamských uživatelů poté, co se obávali, že Facebook vyhoví novému zákonu, který vyžaduje, aby odstranili politický disent a poskytli údaje o uživateli vietnamské vládě.

Počínaje květnem 2020 se k Minds připojilo více než 250 000 thajských uživatelů poté, co vzrostly obavy o soukromí na Twitteru. To vedlo k přidání podpory thajského jazyka a upgradování serverů, aby zvládly příliv provozu.

Web i aplikace

MINDS je možné používat jak skrze webové rozhraní, tak disponuje i aplikacemi pro Android a iOS. Webová adresa jest https://www.minds.com/ , aplikace pro obě mobilní platformy můžete stahovat z níže uvedených odkazů.

Sociální síť je lokalizována pro češtinu, což si můžete z původní anglické verze přepnout v Nastavení – Nastavení jazyka.

MINDS - Profil Anděla Azazela (denní a noční režim)
MINDS má denní i noční režim – Profil Anděla Azazela

Registrace na MINDS

Registrace na MINDS je vcelku jednoduchá, zadáte svou přezdívku či jméno (bez mezer), vyplníte e-mailovou adresu (přijde vám na ní výzva k verifikaci) a heslo. Co vše musí heslo obsahovat se vám nabízí ve vyskakovacím okně, tedy minimálně jedno velké písmeno, jeden speciální znak, jednu číslici atd., vždy se vám po splnění té které podmínky ona podmínka „odfajfkuje“. Takže registrace je velmi uživatelsky přívětivá. Nu, a můžete se vrhnout do prozkoumávání a nastavování si této alternativní sociální sítě.

Jak to funguje?

Publikujte videa, blogy, obrázky a statusy. Chatujte a provádějte videohovory bezpečně se skupinami nebo přímo s přáteli. Objevujte skvělý obsah prostřednictvím populárních kanálů a štítků.

Vydělávejte tokeny za vaše denní příspěvky a používejte je k posílení vašeho kanálu, boostování vašeho obsahu pro větší dosah a podporujte další tvůrce.

Můžete také přijímat přímé platby v USD, Bitcoinu a Ethereu od vašich fanoušků nebo můžete upgradovat váš účet, abyste si vytvořili svoji vlastní webovou stránku a dostávali peníze za její návštěvnost.

Závěr

Mínusem těchto sociálních sítí může být skutečnost, že na nich neobjevíte početnější skupinu českých uživatelů. Nebo mě se to zatím na MINDS moc nepodařilo, což ale nemusí znamenat, že tam nikdo z České republiky není. Pár vlaštovek jsem i Já objevil, jsou tam dokonce nějaké české skupiny. Nu, rozhodně tato sociální síť ovšem stojí za vyzkoušení, a třeba budete mít s hledáním české enklávy větší úspěch. Anebo tam již vaši přátelé třeba jsou. Tak se s otevřenou MYSLÍ pusťte do toho.

Anděl Azazel; AN; Minds


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „MINDS – Získejte zpět kontrolu nad svými sociálními médii.“

  1. […] MINDS – Získejte zpět kontrolu nad svými sociálními médii. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..