Twitter Clubhouse

Koupí Twitter Clubhouse? Jednání se zatím zasekla.

Twitter Clubhouse již má, tedy obdobu této audio aplikace, kterou buduje jako Twitter Spaces. Zjevně ovšem jedná o přímém získání společnosti Clubhouse. Ve vzduchu se pohybovala při jednáních suma přibližně 4 miliard dolarů.

Jednání Twitter Clubhouse zastaveny

Tyto jednání se údajně zastavily a není úplně jasné proč. Též není jasné, zda Twitter Clubhouse oslovil jako první, či tomu bylo naopak. Mohlo by to totiž vypovídat o tom, jak která platforma cítí konkurenci v sociálním audio prostoru.

Clubhouse byl spuštěn v loňském roce a popularizoval myšlenku pořádání živých audio konverzací. Celebrity, technologičtí ředitelé a běžní lidé se od té doby naladili a hostili místnosti. Více než 10 milionů lidí si údajně stáhlo aplikaci, která je v současné době pouze pro pozvané a pouze pro iOS.

Twitter Spaces

Twitter Spaces již byl spuštěn pro iOS i Android. Společnost také plánuje tento měsíc spustit webovou verzi a zpřístupnit hostování všem uživatelům. Proč by tedy společnost Twitter chtěla získat Clubhouse, to nedává úplně smysl. Pokud se tedy nesnaží odstranit konkurenci a zároveň získat specifickou uživatelskou základnu a zvučné jméno.

Clubhouse a konkurenti

Aplikace Clubhouse také čelí i spoustě dalším konkurentům , mimo jiné Facebooku, právě zmiňovanému Twitteru, Discordu, LinkedInu a Slacku. Tyto platformy již přicházejí s integrovanými uživatelskými základnami milionů lidí, stejně jako s plně integrovanými webovými aplikacemi a aplikacemi pro iOS a Android. Clubhouse se nadále rychle snaží inovovat a připravit aplikaci také pro Android, neb jak bylo řečeno, zatím je tato sociání síť použitelná pouze na iOS.

Reddit údajně vyvíjí vlastní funkci zvukových místností podobných Clubhousu

Reddit může být patrně též novým hráčem, který se k trendu a boomu audio chatu připojí. Dle nejnovějších informací Reddit v současné době testuje svůj vlastní pohled na audio sociální aplikaci, a to se audio místnostmi v subredditech.

Reddit, podle zdroje obeznámeného s plánem společnosti, v tichosti prozkoumává novou funkci, která by umožnila moderované hlasové chaty, pravděpodobně podobné Clubhouse, . Vývoj je stále v raných fázích a byl označen jako důvěrný.

Každopádně přidání funkcí do subredditů a skupin by mohlo být tím nejhorším scénářem pro Clubhouse. Protože tyto specializované, angažované skupiny uživatelů jsou již vytvořeny, což by je mohlo lépe sladit s jejich aktuálními aplikacemi, na rozdíl od hledání poskytovatelů třetích stran pro jejich samostatné zvukové chaty.

AN


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..