Facebook sociální síť

Facebook postihl další výpadek. Problémy má i WhatsApp a Messenger

Facebook má další výpadek, když ke čtvrtečnímu večeru byly hlášeny nejen potíže Facebooku, ale i jím vlastněných služeb WhatsApp či Messenger. Podobným problémům, kdy se stránky buď vůbec nenačítají, anebo fungují podivně a zpomaleně, čelila největší sociální síť už v pondělí tohoto týdne.

Facebook – další výpadek i v Česku.

Většina uživatelů, také v České republice, hlásila, že jim Facebook nejde vůbec spustit. Jiní se na stránky sice přihlásí, ovšem fungují velmi zpomaleně. V Česku začali uživatelé hlásit problémy s dostupností Facebooku chvíli po 18. hodině. Podle serveru downdetector.com, který monitoruje výpadky těch nejznámějších serverů, si ale stovky uživatelů začaly na stejné problémy stěžovat už během čtvrtečního odpoledne, jak plyne z dat webu downdetector.com, který monitoruje výpadky těch nejznámějších serverů.

Výpadek už v pondělí

V podstatě totožné problémy hlásí uživatelé také v případě sociální sítě Instagram. Chatovací aplikace WhatsApp a Messenger mají také problémy s dostupností, podle serveru downdetector.com však pouze v rámci střední Evropy.

Zmiňované služby měly problémy s dostupností už v pondělí, kdy byly zhruba šest hodin nedostupné kvůli chybné změně konfigurace, takže se na servery největší sociální sítě nemohlo žádné zařízení skrze internet připojit. Tehdy si okolo 17. hodiny středoevropského času začali stěžovat první uživatelé na nedostupnost služeb, problémy se však podařilo vyřešit až v následujícím dni.

Z předešlého výpadku Facebooku těžil Telegram a Signal

Jak prozradil CEO společnosti Telegram Pavel Durov, tak si během šestihodinového výpadku těchto obřích sociálních sítí a komunikačních platforem ovládaných Facebookem, Telegram připsal rekordních 70 milionů nových uživatelů.

Miliony nově získaných uživatelů hlásila i konkurenční služba Signal, která též slouží pro šifrovanou korespondenci. Většina nově příchozích na tyto menší platformy dorazila právě z nefunkčního WhatsAppu a část též z aplikace Messenger.

AN
Úvodní obrázek: Pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..