Fortnite game

Fortnite v Číně končí 15. listopadu, Epic Games uzavře své servery

Monstrum Battle Royale Fortnite v Číně končí 15. listopadu, kdy Epic Games uzavře v nejlidnatější zemi světa své online servery.

Fortnite je jednou z nejpopulárnějších her na světě již od svého vydání před 4 lety a dosáhla svého úspěchu i bez velké podpory z Číny. Fortnite je zdarma ke hraní pro PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One a Xbox Series X/S.

Popularita hry byla v čínském regionu výrazně omezena skutečností, že Fortnite v Číně vykazuje určité rozdíly ve srovnání s klasickými verzemi po celém světě. Je to důsledek toho, že Epic Games nemohou kvůli čínským zákonům zpeněžit hru stejným způsobem jako v jiných regionech. Nyní Fortnite v Číně definitivně končí , registrace nových účtů skončila 1. listopadu a servery se zcela vypnou 15. listopadu.

Fortnite v Číně končí kvůli nízkému zpeněžení a přísné regulaci

Fortnite generuje své příjmy prostřednictvím mikrotransakcí, které byly čínskou vládou zakázány. To velmi ztěžuje Epic Games získat ze hry v regionu nějaký zisk. Fortnite silně spoléhá na to, že si hráči kupují skiny, speciální oblečky či tanečky, kdy převádějí skutečné peníze na V-bucks, které pak mohou použít k nákupu těchto záležitostí. Mnoho z těchto vzhledů je také cenzurováno, což způsobuje, že vypadají jinak než ostatní verze.

Fortnite byl v Číně zcela zakázán v roce 2018 , kdy byla hra na vrcholu své popularity, kvůli mnoha cenzurním zákonům. To znamenalo, že Epic Games ztratili spoustu potenciálních hráčů. Jeden z nejbizarnějších rozdílů v čínské verzi hry, který pravděpodobně odradil mnoho hráčů, je ten, že v zápase může být více vítězů. Je to proto, že Fortnite byl změněn, aby lépe vyhovoval čínským hodnotám. Pokud by hráči přežili déle než 20 minut, byli by korunováni jako vítězové.

Vzhledem k tomu, že čínské servery mají být uzavřeny k 15. listopadu, pak je divu, kolik hráčů bude ve skutečnosti zklamaných. Čínské zákony způsobily, že hra byla cenzurována a změněna do takové míry, že hlavní herní linka není stejná jako v globální verzi, což dalo Epic Games velmi malou šanci uspět a finančně těžit ze hry v tomto regionu. Zatímco zbytek světa se bude těšit na nové Fortnite vzhledy, pak čínský trh čeká „sbohem a šáteček“.

AN
Úvodní obrázek: pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..