Spotify mobil hudba

Spotify testuje vertikální video kanál jako má TikTok

Spotify testuje vertikální video kanál jako má TikTok. Od TikToku kopíruje již řada konkurentů, Instagramem počínaje, přes YouTube až dokonce po Netflix. Nyní to tedy vypadá, že se zdá, že směle můžeme do tohoto seznamu přiřadit i Spotify.

Společnost Spotify potvrdila, že v současné době testuje novou funkci ve své aplikaci Discover, která představuje vertikální zdroj hudebních videí, kterými mohou uživatelé procházet a volitelně je lajkovat či přeskakovat. Pro ty, kteří mají k této funkci přístup, se zobrazuje jako čtvrtá karta v navigační liště ve spodní části aplikace Spotify.

Odhalení v beta verzi pro iOS

Tato funkcie byla objevena v sestavení TestFlight společnosti Spotify, a to v beta verzi pro iOS. Nová ikona na panelu nástrojů navigace vás po klepnutí okamžitě přenese do zdroje videa. Poté můžete ve Spotify přejetím nahoru a dolů procházet kanálem, podobně jako je tomu na TikTok. Kromě toho, že klepnete na srdíčko, chcete-li označit video, že se vám písně líbily, můžete také klepnout na nabídku se třemi tečkami a vyvolat standardní informační list skladby.

Společnost Spotify ale zatím odmítá sdělit jakékoliv podrobnosti o zmiňované funkci, ovšem skrze své prohlášení potvrdila, že přeci jen zkoumá a zabývá se myšlenkou vertikálního kanálu videa.

„Ve Spotify běžně provádíme řadu testů ve snaze zlepšit naši uživatelskou zkušenost,“ řekl mluvčí Spotify. „Některé z těchto testů nakonec dláždí cestu pro naši širší uživatelskou zkušenost a jiné slouží pouze jako důležité učení. V tuto chvíli nemáme žádné další informace, které bychom mohli sdílet.“

Jak si to přeložit?

Jinými slovy se dá říci, že testování je v ranné fázi, tudíž není vhodné, aby se informace dostala na veřejnost. Ale pokud by se tak stalo, nebyl by to ze strany Spotify překvapivý krok. Společnost již dříve hledala populární formáty sociálních médií, aby zaujala své uživatele. V minulosti společnost Spotify testovala funkci Stories, která umožňovala influencerům zveřejňovat příběhy, aby představili své vlastní seznamy skladeb. Tato možnost však nikdy nebyla dostupná všem uživatelům Spotify.

Zatímco formát TikTok přejaly věhlasné sociální platformy, včetně Instagramu (Reels), Snapchat (Spotlight), YouTube (Shorts) a Pinterestu (Idea Pins), tak se to ukazuje též jako ideální formát pro objevování obsahu. Netflix například nedávno přijal krátký vertikální video kanál ve své vlastní aplikaci spuštěním funkce „Fast Laughs“, která nabízí klipy z knihovny obsahu a nástroje pro uložení programů do seznamu sledovaných nebo jen pro zahájení streamování. Podobně funkce Discover založená na videu Spotify by mohla pomoci seznámit uživatele s novou hudbou a nabídnout způsob, jak dát Spotify najevo své zájmy ve známém formátu.

AN
Zdroje a obrázky: tc; pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..