Facebook Přihlášení

Facebook zavádí dvoufaktorové ověřování povinně „2FA“ pro vysoce rizikové účty

Facebook (Meta) zavádí dvoufaktorové ověřování u vysoce rizikových účtů „2FA, na které se prý pravděpodobně zaměří zákeřní hackeři. Toto dvoufaktorové ověřování bude pro tyto účty povinné.

Facebook Protect

Tento krok je součástí velké expanze Facebooku Protect, vylepšeného bezpečnostního programu tohoto giganta sociálních sítí, který má chránit účty lidí, kteří mohou být zvláště ohroženi. Týká se to obránců lidských práv, novinářů a vládních úředníků. Iniciativa pomáhá těmto účtům přijmout silnější bezpečnostní ochranu zjednodušením bezpečnostních funkcí, a to právě včetně 2FA, a poskytnutím dodatečné bezpečnostní ochrany pro účty a stránky, včetně monitorování potenciálních hackerských hrozeb .

Program byl testován v roce 2018 a rozšířen před volbami ve Spojených státech v roce 2020. Podle Facebooku je nyní služba povolena na více než 1,5 milionu účtů a do konce roku se rozšíří do více než 50 zemí. Další expanzi společnost plánuje v příštím roce.

Z 1,5 milionu účtů, které již byly zaregistrovány do služby Facebook Protect, má téměř 950 000 povoleno dvoufaktorové ověřování „2FA“, což je funkce, o které Facebook říká, že byla „na internetu historicky málo využívána“. Facebook nyní požaduje, aby tuto funkci využívaly všechny vysoce rizikové účty, a to povinně.

Co to v praxi znamená?

Pokud uživatel označený Facebookem jako vysoce rizikový neaktivuje 2FA po uplynutí nastaveného období, pak nebude mít přístup ke svým účtům. Společnost uvedla, že uživatelé trvale neztratí přístup ke svým účtům, ale budou muset povolit 2FA, aby znovu tento přístup získali.

Facebook každopádně tvrdí, když vychází ze svých vlastních dat, které naznačují, že méně než 4 % jeho globální měsíční aktivní uživatelské základny nejsou zaregistrovány do 2FA, tak v současné době neplánuje nařídit tuto funkci pro všechny účty.

AN
Úvodní obrázek: pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „Facebook zavádí dvoufaktorové ověřování povinně „2FA“ pro vysoce rizikové účty“

  1. […] Facebook zavádí dvoufaktorové ověřování povinně „2FA“ pro vysoce rizikové účty […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..