TikTok Live Studio

TikTok testuje desktopový streamovací software TikTok Live Studio

TikTok v poslední době začal testovat aplikaci pro Windows s názvem TikTok Live Studio. Po stažení na plochu umožňuje program uživatelům přihlásit se pomocí účtu TikTok a streamovat přímo na TikTok Live. V rámci programu můžete komunikovat s diváky prostřednictvím funkce chatu a můžete streamovat obsah z počítače, mobilu či konzole. Jak uvedl sám TikTok, tento software je v současné době dostupný pouze na několika západních trzích pro pár tisíc uživatelů.

Zjevnou výhodou pro TikTok při testování této funkce je ta skutečnost, že tvůrci by mohli být motivováni, aby zůstali ve své aplikaci, namísto toho, aby žádali své publikum, aby je sledovalo na Twitch anebo YouTube. Podle vzhledu propagačních obrázků TikTok se zdá, že společnost vychází vstříc lidem, kteří chtějí streamovat videohry. Ovšem ve své rodící se podobě TikTok Live Studio postrádá funkce, které ostřílení streameři znají, jako třeba OBS nebo Streamlabs, což je ale pochopitelné, jelikož produkt je stále pouze v testování. Kupříkladu, i když můžete k TikTok Live Studio připojit herní konzoli, tak nemůžete jako zdroj používat okna prohlížeče a nemůžete nastavit upozornění in-stream na tipy nebo nové sledování.

Zjištění používání tvůrci a případné úpravy

Hlavním cílem tohoto testu funkcí je zjistit, jak tvůrci software používají. Jako u všech testů není stoprocentně potvrzené a zaručující, že TikTok aplikaci skutečně nakonec veřejně představí. Není ale důvod, aby tak nakonec neudělal, míří s ní totiž do velmi populární oblasti. Zatím má v plánu získat zpětnou vazbu, aby měl jasnou představu o tom, jak lidé tuto novinku používají a dle toho ji mohl případně upravit.

Tvůrci již používají nástroje TikTok pro živé vysílání ke zpeněžení a rozšíření svých sledujících. Také mohou přijímat tipy , plánovat události, používat živé nástroje Q&A, živě komunikovat s ostatními uživateli, filtrovat určitá klíčová slova a přidělovat moderátory. Nyní TikTok Live Studio umožňuje uživatelům si vybrat, zda chtějí povolit dárky a komentáře, anebo si nastavit filtry klíčových slov. Mohou to být ale případné další existující funkce živého vysílání, jako je například přidělování moderátorů a plánování streamů, které by mohly být potenciálně začleněny do budoucího a robustnějšího produktu.

Tento streamovací software by mohl také znamenat příležitost pro TikTok, jak oslovit více uživatelů stolních počítačů. Pro tvůrce je desktopový streamovací software nezbytný, protože smartphon prostě není stavěný pro připojení k herní konzoli a zároveň streamování. Ačkoli lidé sledují streamy videoher na svých mobilech, pak uživatelská zkušenost je obecně daleko lepší na PC, což by uživatelům mohlo pomoci utvořit si zvyk používat TikTok na svém počítači.

AN
Zdroje a obrázky: tc; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Jeden komentář: „TikTok testuje desktopový streamovací software TikTok Live Studio“

  1. […] TikTok testuje desktopový streamovací software TikTok Live Studio […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..