Twitter Facebook Amazon Pinterest Omicron

Twitter, Facebook a Amazon se neúčastní CES, důvodem je Omicron

Velké technologické společnosti Twitter, Facebook a Amazon oznámily v samostatných prohlášeních, že se nezúčastní veletrhu CES 2022, který se má konat v lednu v Las Vegas, a to kvůli variantě Omicron.

Twitter, Facebook, Amazon, ale kupříkladu i Pinterest, se stáhly z veletrhu Consumer Electronics Show 2022 kvůli panice kolem Covid-19 a rostoucím obavám z nové varianty Omicron. Twitter, Facebook a Amazon se nezúčastní veletrhu CES 2022, jenž se bude konat v lednu v Las Vegas. Technologické společnosti to uvedly v samostatných prohlášeních.

Mata (Facebook)

„Vzhledem k velké opatrnosti a péči o naše zaměstnance se CES osobně nezúčastníme kvůli narůstajícím obavám ohledně veřejného zdraví souvisejícího s Covid-19,“ uvedla společnost Meta, kterou citovala agentura Reuters.

Amazon

Amazon uvedl, že jeho lidé nebudou fyzicky přítomni na události příští měsíc kvůli „rychle se měnící situaci a nejistotě kolem varianty Omicron“. Napsal to mluvčí firmy agentuře Reuters v e-mailu.

Sponzor konference T-Mobile

Americký sponzor konference T-Mobile oznámil, že jeho kontingent na akci nepojede a jeho generální ředitel nepronese hlavní projev. „Tímto rozhodnutím upřednostňujeme bezpečnost našeho týmu a dalších účastníků a zároveň vyjadřujeme důvěru, že organizátoři CES přijali vyčerpávající ochranná opatření,“ uvedl T-Mobile v prohlášení.

Consumer Electronics Show (CES)

Consumer Electronics Show (CES) je největší světový veletrh spotřební elektroniky, který se od roku 1967 každoročně pořádá v Las Vegas. Jedná se o místo, kde se zpravidla objevují novinky, které se budou daný rok prodávat na světovém trhu. CES je jednou z největších technologických událostí roku. Připomeňme, že v roce 2020 ještě CES probíhal standardní formou, zatímco o rok později byl už pouze digitální. Letos se má jednat o hybridní akci, na které se účastníci při vstupu budou muset prokázat dokladem o očkování proti Covid-19. Akce vypukne 5. ledna a potrvá do 8. ledna.

Zatímco společnosti Twitter, Facebook, Amazon a další upustily od účasti na akci kvůli nové variantě Omikron, společnosti jako Sony, Qualcomm či Google se k případnému podobnému kroku zatím nevyjádřily.

AN
Úvodní obrázek: remix pixabay

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..