Elon Musk - Twitter a fake accounts

Musk hrozí zrušením smlouvy o převzetí Twitteru, firma prý tají data o falešných účtech

Šéf Tesly a SpaceX Elon Musk hrozí zrušením smlouvy o převzetí internetové společnosti Twitter, za kterou nabídl 44 miliard dolarů (cca bilion Kč). Jeho právník uvedl, že Twitter odmítá žádosti o poskytnutí údajů ohledně falešných a spamových účtů na své sociální síti. Takový postup je prý porušením podmínek dohody a Musk si vyhrazuje právo ji zrušit.

Musk už minulý měsíc uvedl, že dohoda o převzetí Twitteru je dočasně pozastavena a že čeká na údaje ohledně podílu fejk účtů. V nynějším dopise podepsaném Muskovým právním zástupcem Mikem Ringlerem se uvádí, že Twitter upírá Elonu Muskovi právo na získání údajů o falešných a spamových účtech, čímž porušuje podmínky dohody o převzetí.

„Jako potenciální vlastník má pan Musk zjevně právo na požadované údaje, které by mu umožnily připravit se na přechod aktivit Twitteru do jeho vlastnictví a usnadnily financování transakce. K tomu musí mít úplný a přesný přehled o samotném základu podnikatelského modelu Twitteru, tedy o aktivní uživatelské základně,“ píše se v dopisu.

Musk se s Twitterem dohodl už v dubnu

Elon Musk se na převzetí společnosti Twitter dohodl v dubnu. Konstatoval, že podnik ozdraví, zvýší počet uživatelů a umožní větší svobodu slova. Za jednu ze svých priorit označil vymýcení automatického rozšiřování spamů. Transakci ale ještě musejí schválit akcionáři a regulační orgány. Podle podmínek dohody obdrží akcionáři Twitteru za každou kmenovou akcii 54,20 USD. Nyní ovšem již nějakou dobu Musk hrozí zrušením smlouvy kvůli neochotě Twitteru dodat mu data, ze kterých by sám mohl vyhodnotit, jaký podíl twitterových účtů je falešných či spamových.

Snížení kupní ceny?

Analytici již dříve uvedli, že Musk se možná snaží využít problematiku falešných účtů k vyjednání nižší kupní ceny. Cena akcií Twitteru na burze za poslední měsíc klesla o více než pětinu a v současnosti se pohybuje pod 40 dolary za kus. To podle agentury Reuters signalizuje, že investoři neočekávají, že by se transakce uskutečnila za původně sjednanou cenu 54,20 USD.

AN
Zdroje a obrázky: ctk; remix pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Musk hrozí zrušením smlouvy o převzetí Twitteru, firma prý tají data o falešných účtech“

  1. […] Musk hrozí zrušením smlouvy o převzetí Twitteru, firma prý tají data o falešných účtech […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..