Trump Musk Twitter

Trump předpovídá, že Musk Twitter nekoupí a vyzval k použití Truth Social

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump předpovídá, že Elon Musk nakonec sociální síť Twitter nekoupí. Prohlásil to v sobotu na předvolebním shromáždění v Austinu v Texasu. Zároveň také vyzval lidi, aby se shromáždili na jeho vlastní platformě sociálních médií Truth Social.

Bývalý prezident sdělil, že nevěří, že by miliardář a šéf Tesly dokončil odkup technologické firmy za 44 miliard dolarů. Jako důvod uvedl velké množství falešných a robotických účtů. Trumpova tvrzení přišla jen den poté, co Musk tweetoval, že jeho dohoda o koupi Twitteru byla „dočasně pozastavena“. A stalo to dva dny poté, co majitel Tesly řekl, že by Trump neměl kandidovat na prezidenta v roce 2024, ale že by měl být zrušen jeho BAN na Twitteru.

Trump: Nevěřím, že si koupí Twitter

Trump na shromáždění o Muskovi řekl: „Nevěřím, že si koupí Twitter, protože má tolik falešných účtů s roboty… všechny různé věci. Myslím, že to bude velmi zajímavé.“ Dále dodal: „A má nějaké problémy, protože koupil nějaké akcie, které neměl kupovat, má spoustu problémů s Twitterem. Ale Twitter má spoustu problémů.“

Trump propagoval Truth Social

„Tak jděte na Truth Social. Myslím, že zjistíte, že Pravda je skvělá. Říkáme pravdu!“ zvolal. „Myslím, že je skvělé, že jsme zvolili takové jméno,“ pokračoval Trump, „přivádíme radikální levici k šílenství. Máme něco, čemu se říká pravda. Neříkáme, že jsme zveřejnili tweet, říkáme, že zveřejňujeme pravdu. Úplně se zbláznili. Tak běžte a zaregistrujte se.“

Trump spustil Truth Social v roce 2021 poté, co mu 8. ledna trvale zablokovali Twitter, a to jen několik dní poté, co jeho příznivci vtrhli do Kapitolu a přinutili senátory k odchodu do zabezpečených místností, když potvrdili výsledky voleb ve prospěch Bidena.

Musk: Účet Trumpa by měl být obnoven

„I když si myslím, že by byl kandidát, který by méně rozděloval společnost, pro prezidentské volby v roce 2024 vhodnější, stále si myslím, že Trumpovi by měl být obnoven účet na Twitteru,“ tweetoval Elon Musk ve čtvrtek. Musk dále řekl, že Jack Dorsey, který byl generálním ředitelem Twitteru do listopadu 2021, s ním souhlasí. „Souhlasím,“ napsal Dorsey na Twitteru a poukázal na to, že podporuje zákazy sdílení obsahu, jako je sexuální zneužívání dětí, nelegální chování, spam či síťová manipulace etc.

„Ne, už se na Twitter nevrátím“

V dubnu Trump prohlásil, že se na Twitter již nevrátí. „Do týdne budu na Truth Social.“ Je to podle plánu. Přihlásilo se nám hodně lidí. Líbí se mi Elon Musk. Mám ho moc rád. Je to vynikající jedinec. Když jsem byl v Bílém domě, udělali jsme pro Twitter hodně. Byl jsem zklamán tím, jak se mnou Twitter zacházel. Na Twitter se nevrátím,“ řekl Trump.

V pátek Musk vyvolal paniku

V pátek ráno Musk uvrhl svou nabídku na převzetí na Twitteru do chaosu tím, když tweetoval, že dohoda byla „dočasně pozastavena“, a chce přezkoumat výskyt falešných a spamových účtů na stránce sociálních médií.

Ovšem osoba obeznámená s jednáním však sdělila: „Neviděli jsme jediný důkaz, že dohoda je pozastavena. Věci pokračují dnes stejně jako včera,“ Dokonce i sám Trump, ve své pátečním komentáři na Truth Social, naznačil, že Musk se snaží vyjednat lepší dohodu o koupi Twitteru poté, co souhlasil se zaplacením 54,20 dolaru za akcii.

1 miliarda dolarů za odstoupení od smlouvy

Bývalý americký prezident řekl, že jediným důvodem, proč generální ředitel Tesly dosud neodvolal dohodu na koupi Twitteru, je poplatek za odstopení od smlouvy ve výši 1 miliardy dolarů.

„Neexistuje žádný způsob, jak by Elon Musk koupil Twitter za tak směšnou cenu, zvláště když si dobře uvědomuje, že je to společnost z velké části založená na robotických či spamových účtech,“ napsal Trump. A dodal: „Kdyby nebylo směšného poplatku za odstoupení v miliardách dolarů, Elon by už byl dávno pryč“

AN
Zdroje a obrázky: dailymail; remix pixabay


Uveřejněno

v

od

Komentáře

2 komentáře: „Trump předpovídá, že Musk Twitter nekoupí a vyzval k použití Truth Social“

  1. […] Trump předpovídá, že Musk Twitter nekoupí a vyzval k použití Truth Social […]

  2. […] Trump předpovídá, že Musk Twitter nekoupí a vyzval k použití Truth Social […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..