Svět vs Česko vs Rusko - Desktop

Svět vs Česko vs Rusko – Statistiky StatCounter „Desktop“ červen

V dnešních statiskách StatCounter se podíváme na segment Desktop. Už jste si zvykli, že často porovnáváme situaci a statistická data z celého světa a Česka. Dnes to aktuálně rozšíříme o Rusko. Tudíž to bude Svět vs Česko vs Rusko – rozdíly, jak uvidíte, budou ještě patrnější než v minulosti.

Sociální sítě – červen 2022

Začněme u sociálních sítí. Celosvětově, a nikoho to nepřekvapí, kraluje Facebook, za ním je Pinterest a Twitter, bramborovou medaili si drží YouTube. Další už jsou se značným odstupem – Reddit, Tumblr či Instagram.

V České republice ovšem dominuje sociální síť pro sdílení nápadů Pinterest, až za ním, byť nepatrně, se nachází síť Marka Zuckerberga. Třetí a čtvrté místo je stejné – Twitter a YouTube. I dálší hráči na poli sociálních sítí se od světa neliší – Reddit, Tumblr, Instagram.

V Rusku je situace naprosto jiná, tam dominuje sociální síť Vkontakte následovaná platformou pro streamování videí YouTube. Teprve na bronzovém stupínku se nachází Facebook. I další místa se liší, čtvrtý je Tumblr, následovaný Pinterestem, Redditem, až pak přichází na řadu Twitter.

Svět Česko Rusko - 
Sociální sítě celosvětově
Sociální sítě celosvětově
Sociální sítě Česko
Sociální sítě Česko
Sociální sítě Rusko
Sociální sítě Rusko

Vyhledávače – červen 2022

U vyhledávačů je celosvětově situace stále stejná a jednoznačná, naprosto dominuje Google s téměř 85 procenty, následován Bingem s pouhými 8,6 % a Yahoo, kterému statistiky StatCounter přisoudily necelých 2,6 %. Další v pořadí jsou vyhledávače Yandex a DuckDuckGo.

V Česku máme samozřejmě domácí vyhledávač Seznam (poznámka: Naprosto v AzaNovinách nechápeme, kdo přes tento nástroj může vyhledávat, protože to naprosto nikdy nic relevantního nenajde, sorry jako 😀 ), který na desktopu dosahuje téměř 18 procent. Jednička Google má ovšem necelých 72 procent. Bronz v Česku drží Bing s více jak 8 procenty. Pak už to jsou jen paběrky – Yahoo a DuckDuckGo.

V Ruské federaci mají také národní vyhledávač, jmenuje se Yandex a je nekompromisní jedničkou. Až za ním je v Rusku Google se 40 %. Následují opět „paběrky“ Mail.ru, Bing a DuckDuckGo.

Vyhledávače Svět
Vyhledávače Svět
Svět Česko Rusko - Vyhledávače Česko
Vyhledávače Česko
Vyhledávače Rusko
Vyhledávače Rusko

Prohlížeče – červen 2022

Celosvětovým fenomenem jest Chrome, který si drží téměř 67 procent, následuje prohlížeč od Microsoftu Edge, kterého stíhá Safari. Až na čtvrtém místě se nachází Firefox. Na desktopu ještě pak lehce stínuje Opera.

Česko má též jako jedničku Chrome, o druhé a třetí místo se pere Edge a Firefox. Následuje dvojice Opera a Safari.

I v Rusku si drží vedoucí pozici Chrome od Googlu, o polovinu méně má Yandex Browser. Na dalších místech jest Opera a Firefox, teprve za nimi se objevuje Edge.

Prohlížeče Svět
Prohlížeče Svět
Prohlížeče Česko
Prohlížeče Česko
Svět Česko Rusko - Statistiky StatCounter - Prohlížeče Rusko
Prohlížeče Rusko

Různé světy, v některých případech stejné či podobné výsledky, v jiných diametrálně rozličné. Dnes jsme se věnovali desktopům a srovnání celosvětových statistik StatCounter s těmi v Česku a v Ruské federaci, dnes to tedy bylo o porovnání Svět vs Česko vs Rusko. Příště se podíváme třeba na jiná zařízení a srovnáme vše kupříkladu po světadílech či určitých geografických oblastech. Tak zase za měsíc na AzaNovinách se statistikami StatCounter nashledanou.

AN
Zdroje a obrázky: statcounter, remix pixabay

Komentáře

Jeden komentář: „Svět vs Česko vs Rusko – Statistiky StatCounter „Desktop“ červen“

  1. […] Svět vs Česko vs Rusko – Statistiky StatCounter „Desktop“ červen […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..