Google Play má k 10. výročí nové logo

Google Play má k 10. výročí nové logo: Barvy lépe odpovídají ostatním službám

Google Play dostává k 10. výročí nové logo. Google mírně upravil celkový tvar svého loga Google Play, ovšem nejpozoruhodnějšími změnami jsou méně živé barvy, které ale více odpovídají zeleným, žlutým, modrým a červeným odstínům, které Google používá pro mnoho svých dalších služeb. Je to jemná úprava, která také doplňuje nové logo Chrome aktualizované začátkem tohoto roku.

Google Play – Nové logo

„Představujeme nové logo, které lépe odráží kouzlo Google a odpovídá značce sdílené mnoha našimi užitečnými produkty – Vyhledávání, Asistent, Fotky, Gmail a další,“ vysvětluje Tian Lim, viceprezident Google Play. Nové logo a ikonografie také znamenají 10 let služby Google Play poté, co byla v roce 2012 přeznačena z Android Marketu.

„O deset let později používá Google Play každý měsíc více než 2,5 miliardy lidí ve více než 190 zemích k objevování aplikací, her a digitálního obsahu,“ říká Lim. „A více než 2 miliony vývojářů s námi spolupracují na budování jejich podnikání a oslovování lidí po celém světě.“

Navýšení počtu bodů Google Play

U příležitosti 10 let Google Play nabízí Google také zvýšení počtu bodů Google Play . Pokud aktivujete bodový booster (data zahájení se liší podle země), získáte 10x bodů za nákupy, včetně většiny položek v aplikaci.

10 milníků a funkcí za poslední desetiletí dle Googlu:
  1. Nové způsoby, jak si užívat aplikace a hry – Produkty a funkce jako Google Play Pass a Google Play Instant zavedly nové způsoby, jak objevovat a prožívat aplikace a hry. Googlespustil také body Google Play, abyste mohli získávat body a odměny za činnosti, které již používáte. Do programu se zapojilo již více než 100 milionů lidí.
  2. Hraní na více zařízeních – V Googlu si stanovili cíl, aby jeho produkty a služby lépe spolupracovaly . Minulý rok byla oznámena beta verze Hry Google Play pro PC v Hongkongu, Jižní Koreji a na Tchaj-wanu – což umožňuje snadné hraní na vašem telefonu Android, tabletu, Chromebooku a počítači se systémem Windows.
  3. Oslava vašich oblíbených aplikací a her – Výroční ceny Best Of Awards oslavují nejlepší aplikace, hry a další obsah na Google Play. V průběhu let došlo k rozšíření do 19 zemí a přidání nové kategorie jako „Best Hidden Gems“ a „Best Apps for Good“. Byla také zavedena cena Users‘ Choice Award, abyste mohli hlasovat pro své oblíbené tituly a ocenit vývojáře, kteří vytvářejí aplikace a hry, které máte rádi.
  4. Bezpečný a důvěryhodný prostor – Google Play Protect, což je vestavěná ochrana proti malwaru pro Android, nyní každý den skenuje a ověřuje více než 100 miliard aplikací, aby vaše zařízení, data a aplikace byly v bezpečí. A začátkem tohoto roku byla spuštěna nová sekce Bezpečnost dat kde jsou vývojáři povinni lidem poskytnout více informací o tom, jak jejich aplikace shromažďují, sdílejí a zajišťují data.
  5. Pomoc pro vývojáře všech velikostí – Na každém kroku Google investoval do pomoci vývojářské komunitě v rozvoji jejich podnikání, včetně poskytování obchodních a technických konzultací a podpory malých studií prostřednictvím úsilí, jako jsou programy Indie Games.
  6. Podpora pro neziskové organizace – můžete přispívat na charitativní účely a dokonce využít body Play k podpoře skvělých věcí, přičemž 100 % vašich příspěvků půjde přímo neziskovým organizacím.
  7. Silnější zastoupení ve hrách – Prostřednictvím výzkumu, zapojení mládeže a partnerství oslavuje iniciativa Google Play Change The Game ženy jako hráčky a tvůrce a posiluje je.
  8. Zdroje pro rodiče – Karta Děti na Google Play pomáhá rodičům snadno najít a vybrat aplikace schválené učiteli, zatímco Google Kids Space, tedy dětský režim na vybraných tabletech Android, obsahuje aplikace, knihy a videa, které mohou vaše děti prozkoumat. Family Link také poskytuje rodičům nástroje, které potřebují, aby zůstali zapojeni a pomáhali spravovat online zážitky svých dětí.
  9. Investice do místních ekonomik – Partnerství s vývojářskou komunitou pomohlo přinést lepší aplikace a hry lidem po celém světě, vytvořilo nová pracovní místa a podpořilo místní ekonomiky. Google Play a Android ve skutečnosti jen v USA pomohly vytvořit více než 2 miliony pracovních míst.
  10. Svěží vzhled – Google Play Nové logo, hranol a barevná paleta
Google Play Nové logo, hranol a barevná paleta

AN
Zdroje a obrázky: blog google; theverge


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..