YouTube Popisovače

YouTube popisovače zjednoduší vyhledávání a navazování spojení

V nadcházejících týdnech budou na platformě Googlu pro streamování videa YouTube představeny popisovače, které členům komunity zjednoduší vyhledávání a navazování spojení s ostatními. Popisovač bude pro každý kanál jedinečný a bude určovat, jak vás lidé budou zmiňovat v komentářích, příspěvcích pro komunitu etc.

Možnost vybrat si YouTube popisovače postupně zavádí tak, aby byla v příštích týdnech dostupná pro všechny kanály. Až si budete moci vybrat svůj popisovač, přijde vám e-mail a oznámení ve Studiu YouTube. Ve většině případů kde platí, že již máte pro svůj kanál personalizovanou adresu URL, tak Youtube již rezervoval pro takový kanál popisovač. Pokud chcete ovšem popisovač jiný, než jaký YouTube pro vás rezervovalo, můžete jej změnit. Popisovač pro svůj kanál si budete moci vybrat i v případě, že zatím nemáte personalizovanou adresu URL.

Pokud si do 14. listopadu 2022 nezvolíte popisovač pro svůj kanál, YouTube vám automaticky přiřadí popisovač, který případně budete moci změnit ve Studiu YouTube.

Co jsou to YouTube popisovače ?

Popisovač YouTube je nový nástroj, který umožní lidem snadno vyhledat váš kanál a spojit se s vámi. Na rozdíl od názvů kanálů jsou YouTube popisovače unikátní a umožňují tak vytvořit si na YouTube jedinečnou identitu.

Popisovače a adresy URL kanálu

Nový popisovač se stane součástí adresy URL vašeho kanálu. Ve většině případů to vypadá tak, že se popisovačem stane personalizovaná adresa URL. Popisovač můžete používat ke směrování lidí na svůj kanál z míst mimo YouTube. Pokud máte například popisovač @user123, adresa URL kanálu bude https://youtube.com/@user123.

K čemu YouTube popisovače slouží a kde se objeví?

K čemu slouží YouTube popisovače

V průběhu několika příštích týdnů bude YouTube postupně zavádět popisovače u všech kanálů. Jakmile budou k dispozici všem uživatelům, začne se váš popisovač objevovat na několika místech na YouTube, například:

• na kartě Shorts
• ve výsledcích vyhledávání
• v Komentářích a zmínkách

Na některých místech začne YouTube váš popisovač zobrazovat vedle názvu kanálu, například na stránce kanálu. V budoucnu se váš popisovač bude zobrazovat na více místech na YouTube.

Jak poznáte, kdy si budete moci vybrat popisovač?

Jakmile si budete moci vybrat popisovač, zobrazí se ve Studiu YouTube oznámení. V průběhu několika příštích týdnů postupně YouTube zavede popisovače u všech kanálů.

U většiny kanálů platí, že pokud již máte personalizovanou adresu URL na YouTube, automaticky se tato adresa stane vaším popisovačem. Bez ohledu na to, zda máte personalizovanou adresu URL, můžete, jakmile obdržíte oznámení, svůj popisovač změnit nebo si nějaký vybrat.

Proč si v některých případech nemůžete vybrat svůj preferovaný popisovač?

Popisovač nemusí být k dispozici z několika důvodů. Ve většině případů je to buď proto, že si tento popisovač již vybral jiný kanál, nebo nesplňuje pokyny pro výběr popisovače. Můžete vybrat jeden z automaticky generovaných popisovačů poskytovaných službou YouTube nebo zvolit jiný dostupný popisovač.

AN
Zdroje a obrázky: youtube, e-mail azanovin


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..