Růst Rumble

Výrazný růst Rumble, konkurenta YouTube, ve všech ukazatelích

V prvním čtvrtletí roku 2022 dosáhla platforma pro sdílení videa Rumble nových historických rekordů. Výrazný růst Rumble se projevil jak v počtu měsíčních aktivních uživatelů, v době trvání sledování videí, tak i počtu hodin nahraných videí za den, přičemž rekord všech uživatelů byl zaznamenán v březnu 2022. Růst Rumble jako svobodné platformy je známkou toho, že se lidé začínají vyhýbat platformám Big Tech, neb na nich probíhá cenzura.

Rekordy, rekordy, rekordy

Online videoplatforma Rumble oznámila, že její uživatelská základna dosáhla v prvním čtvrtletí roku 2022 nového rekordu, přičemž průměrně vzrostla na 41 milionů aktivních uživatelů měsíčně (MAU ) za čtvrtletí, což představuje 22% nárůst MAU ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím roku 2021. Jen v březnu měl Rumble 44,3 milionů MAU, což byl rekord.

Rumble také vytvořil rekordy v dalších ukazatelích – v zapojení uživatelů v prvním čtvrtletí roku 2022, když uživatelé Rumble sledovali v průměru 10,5 miliardy minut za měsíc (MWPM) a platforma obdržela v tomto čtvrtletí v průměru 6 158 hodin nahraných videí denně, což představuje 23% resp. 88% nárůst oproti čtvrtému čtvrtletí roku 2021.

Výrazný růst společnosti Rumble v těchto všech metrikách je odrazem silné a rostoucí skupiny tvůrců obsahu, její pokračující nabídky hodnot, když Rumble tvrdí, že je „imunní vůči rušení kultury (cancel culture)“ a jejím posláním je „vrátit internet k jeho kořenům tím, že bude znovu svobodný a otevřený“. Na platformách Big Tech se odehrává stále větší cenzura, čímž řada tvůrců přechází právě na Rumble. Dále se do růstu promítá i nahrávání do cloudových služeb a zavedení řady nových funkcí platformy.

Nevídaný růst i přes omezený kapitál

„Když vezmete v úvahu omezený kapitál, který Rumble k dnešnímu dni nashromáždil, věřím, že tento druh růstu se nepodobá ničemu, co jsme dosud viděli,“ řekl generální ředitel Rumble Chris Pavlovski . „Ostatní technologické společnosti utrácejí stovky milionů dolarů, aby dosáhly tohoto podílu na trhu; Rumble to dokázal se zlomkem svého kapitálu.“

O Rumble

Rumble je online video platforma se sídlem v Longboat Key na Floridě. V roce 2013 ji založil Chris Pavlovski, technologický podnikatel z Kanady. Rumble se definuje jako „imunní vůči zrušení kultury.“ Od roku 2022 podle analytické společnosti Similarweb má Rumble 44 milionů návštěvníků měsíčně.

Zajímavosti
Partnerství

Dne 14. prosince 2021 oznámila Trump Media & Technology Group , že uzavřela „rozsáhlou dohodu o technologiích a cloudových službách“ s Rumble v prohlášení, v kterém bylo uvedeno, že Rumble bude provozovat část Truth Social a také TMTG+.

Žaloba na Google

Společnost Rumble podala 11. ledna 2021 antimonopolní žalobu na Google kvůli výsledkům vyhledávání a požadovala náhradu škody přesahující 2 miliardy dolarů. Rumble tvrdil, že Google manipuluje se svým algoritmem tak, aby ve výsledcích vyhledávání Google upřednostnil YouTube před Rumbl.

AN
Zdroje a obrázky: rumble; remix pixabay

Komentáře

2 komentáře: „Výrazný růst Rumble, konkurenta YouTube, ve všech ukazatelích“

  1. […] Výrazný růst Rumble, konkurenta YouTube, ve všech ukazatelích […]

  2. […] Výrazný růst Rumble, konkurenta YouTube, ve všech ukazatelích […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..