Threads, an Instagram app - textová sociální síť společnosti Meta

Threads, konkurent Twitteru, má během 5 dnů 100 milionů uživatelů

Aplikace Threads, kterou Instagram spustil jako konkurenční síť Twitteru, si za méně než pět dní zaregistrovalo více než 100 milionů uživatelů. Tím tato platforma překonala rekord nástroje AI ChatGPT pro nejrychleji rostoucí spotřebitelskou aplikaci.

Zatímco tedy sociální síti Threads stačilo pouhých pět dní, pak aplikaci ChatGPT trvalo celé dva měsíce, než dosáhla hranice 100 milionů uživatelů. Čínské aplikaci pro sdílení videí TikTok trvalo dosažení této mety dokonce devět měsíců. A samotnému Instagramu, se kterým je Threads provázána, trvalo dva a půl roku, než dosáhl této hranice po svém spuštění v roce 2010.

Threads, nebo-li Vlákna, byla ve středu spuštěna v obchodech s aplikacemi pro Apple a Android ve 100 zemích. Nikoliv však v Evropě, tedy ani v České republice. V EU nejsou Vlákna k dispozici, jelikož mateřská společnost Meta si není jistá, jak se orientovat v legislativě Evropské unie na ochranu osobních údajů.

Předpokládá se, že Twitter má kolem 200 milionů pravidelných uživatelů. Od doby, co Elon Musk loni koupil tuto platformu sociálních medií, tak trpěla opakovanými technickými poruchami a bylo propuštěno tisíce zaměstnanců. Musk, jenž také působí jako šéf Tesly a SpaceX, si zrovna moc nenaklonil uživatele ani zavedením poplatků za dříve bezplatné služby a dalšími změnami, které na své síti učinil.

Konkurence Twitteru

Existuje několik rivalů a konkurentů pro Twitter, kupříkladu Truth Social, Mastodon či Hive a další, ovšem většina z nich jsou platformy bez schopnosti výraznějšího růstu v potřebném měřítku, tedy tak aby sesadily Twitter z trůnu. Pro Threads je to snazší v tom, že je propojen s Instagramem, který má více než miliardu pravidelných uživatelů. Už nyní je tedy Threads s počtem 100 milionů uživatelů na polovině stavu, který má Twitter.

Musk hrozí žalobou

Elon Musk pohrozil, že bude žalovat společnost Meta za krádež obchodního tajemství a duševního vlastnictví, což společnost, která také vlastní Facebook a WhatsApp, popřela. Musk je ve velké rivalitě s šéfem Mety Markem Zuckerbergem, přičemž oba muži se nedávno svolávali na souboj v kleci.

AN
Zdroje a obrázky: newsyahoo; googleplay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „Threads, konkurent Twitteru, má během 5 dnů 100 milionů uživatelů“

  1. […] Threads, konkurent Twitteru, má během 5 dnů 100 milionů uživatelů […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..