Umělá inteligence (AI) a smartphony

AI by mohla vdechnout trhu se smartphony nový život

Umělá inteligence (AI) by mohla vdechnout trhu se smartphony nový život. V rozhovoru se CNBC to řekl šéf amerického výrobce čipů Qualcomm Cristiano Amon. V technologii AI spatřuje významné příležitosti. Rozvoj mobilních technologií by podle něj mohl spustit říjnová akce Snapdragon Summit, která je pojmenovaná podle čipové sady Qualcommu a slouží k prezentaci nových technologií, produktů a inovací.

„Summit se bude týkat neuvěřitelných případů použití, které pozorujeme u našich výrobců originálních dílů a telefonů, a mohl by vést k novému cyklu aktualizace telefonů,“ řekl Amon. „Časový rámec zatím neznáme, ale určitě k tomu dojde,“ dodal.

Prodeje smartphonů v letošním roce poklesly, protože spotřebitelé si vzhledem k vysoké inflaci více hlídají své výdaje. Mnozí se rozhodli svá zařízení neměnit, protože v dnešních telefonech nevidí velký rozdíl oproti starším modelům na trhu, které mají pokročilé fotoaparáty a procesory.

Loni se celosvětový prodej smartphonů meziročně propadl o 11,3 % na 1,21 miliardy, ukazují údaje společnosti IDC. Bylo to nejnižší hodnota od roku 2013.

Amon uvedl, že Qualcomm se v oblasti umělé inteligence vydává jinou cestou než jeho hlavní soupeř v odvětví polovodičů, společnost Nvidia. Ta se zaměřuje na zavádění AI do datových center, zatímco Qualcomm si mimo jiné všímá užití AI pro smartphony a další zařízení.

AN
Zdroje a obrázky: cnbc; remix pixabay


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Jeden komentář: „AI by mohla vdechnout trhu se smartphony nový život“

  1. […] AI by mohla vdechnout trhu se smartphony nový život […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..