Twitter změnil logo, které promítl na firemní centrálu v San Francisku. Nově je to síť X

Síť X už jen za poplatek 23 Kč ročně za základní funkce

Síť X (dříve Twitter) Elona Muska bude zřejmě v dohledné době pouze za poplatek 23 Kč za rok. Sociální síť nyní bude testovat nový model předplatného. Za použití základních funkcí, jako jsou „like“, přeposílání či citování příspěvků jiných uživatelů, chce vybírat symbolický roční poplatek jeden dolar (23 Kč).

Agentura Reuters informovala o plánech na zpoplatnění uživatelských účtů již před měsícem. Nyní to ovšem oficiálně potvrdili i zástupci platformy X, kteří nový model předplatného budou testovat v různých zemích. Poplatek se má v jednotlivých státech lišit v závislosti na směnném kurzu. Nový způsob bude nejprve k dispozici uživatelům na Novém Zélandu a Filipínách. Test se nedotkne stávajících uživatelů. Noví uživatelé však budou moci pouze prohlížet a číst příspěvky, sledovat videa a účty, nikoliv kupříkladu komentovat.

Účelem zavedení nového modelu předplatného, které se označuje jako „Not A Bot“, je boj proti robotům a spammerům. Roboti jsou pro Elona Muska, který společnost dříve známou jako Twitter loni koupil, problematickým tématem. V červenci například síť X zavedla limit pro počet prohlížených příspěvků, aby „zajistila autenticitu“ uživatelské základny.

Generální ředitelka sítě X Linda Yaccarinová při setkání s věřiteli společnosti minulý měsíc uvedla, že platforma bude testovat tři úrovně předplatného podle počtu reklam zobrazených uživateli.

AN
Zdroje a obrázky: Síť X; Reuters


Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..