Klávesa pro aktivaci asistenční služby Copilot umístěná na klávesnici vedle pravého tlačítka alt

Klávesa Copilot – Největší úprava klávesnice pro Win za několik desetiletí

Klávesa Copilot, kterou americký softwarový gigant Microsoft hodlá přidat na klávesnici, bude aktivovat asistenční službu Copilot založenou na umělé inteligenci (AI). Firma se tak rozhodla přikročit k největší úpravě klávesnice pro osobní počítače s operačním systémem Windows za několik desetiletí. Klávesa pro aktivaci asistenční služby Copilot bude umístěna na klávesnici vedle pravého tlačítka alt.

„Zavedení klávesy Copilot je první významnou změnou u klávesnice pro osobní počítače s Windows za téměř tři desetiletí,“ uvedla společnost Microsoft. Klávesnice se v roce 1994 rozšířila o klávesu Windows. Ta otevírá nabídku Start a v kombinaci s jinými klávesami aktivuje také další funkce.

Počítačový vědec John Tucker z University of Swansea podle serveru BBC označil přidání nové klávesy za „přirozený krok“. Dodal, že Microsoft tímto krokem demonstruje, jak velký význam přikládá službě Copilot a její schopnosti přilákat uživatele k jeho produktům.

„Věříme, že to lidem umožní snadněji se zapojit do transformace související s AI. Klávesa Copilot se stejně jako klávesa Windows stává základní součástí klávesnice,“ uvedl výkonný viceprezident Microsoftu Yusuf Mehdi.

Služba Copilot je založena na technologii společnosti OpenAI, která stojí za populárním chatovacím systém ChatGPT. Microsoft je hlavním investorem firmy OpenAI, vložil do ní již zhruba 13 miliard dolarů (téměř 300 miliard Kč).

Předloni v listopadu společnost OpenAI svůj systém ChatGPT zdarma zpřístupnila veřejnosti. Systém si rychle získal velkou popularitu a výrazně přispěl k současné vlně zájmu veřejnosti, médií a investorů o umělou inteligenci.

AN
Zdroje a obrázky: Microsoft; YT

Komentáře

Jeden komentář: „Klávesa Copilot – Největší úprava klávesnice pro Win za několik desetiletí“

  1. […] Klávesa Copilot – Největší úprava klávesnice pro Win za několik desetiletí […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..